Заліщики ризикують втратити одну з своїх принад Джуринський водоспад.


Коли "торги" ідуть та ділять кому дістанеться Джуринський водоспад, Червоногородський Замок, Костел - все тим часом руйнується та гине!
Не цінуємо те що маємо а шануємо тоді коли втрачаємо - головне, щоб не пізно. Нема сміттєзвалищ, що робити? -"вода прийде і забере" так кажуть жителі прибережних зон.  Чи байдужість влади чи нерозуміння людей призведе до втрати річки Джурин. Збирати кошти на вивіз сміття, а чи здадуть навіть ті 10 гривень? Мабуть що навіть 10 гривень - це небагато але  шкода, людська байдужість вражає. Яке діло жителям Чортківщини до нашого туристичного об'єкту? Та річка Джурин належить водних артерій України і  втративши хоч одну річку ми наражаємо себе на такі вже звичні зміни клімату та різні незворотні процеси які ми створюємо в більшості самі собі. Так проблема є і на Дністрі, Сереті, який вихід, коли усвідомимо, що річка має жити адже наше життя та життя річок тісно зв'язане? Коли втратимо?
Екологічна катастрофа на Чортківщині: річку на якій існує найвідоміший водоспад перетворили на смітник.

Як дізналися журналісти Чортків.ОНлайн,  Старожили села кажуть – за останні роки річка Джурин у селі Базар на Чортківщині обміліла і просять у справу втрутитись екологів. Люди переконані: якщо на це не звертати уваги, то постраждає і відомий в області Джуринський водоспад.
http://chortkiv.online/2020/01/30/ekolohichna-katastrofa-na-chortkivshchyni-richku-na-iakiy-isnuie-nayvidomishyy-vodospad-peretvoryly-na-smitnyk-video/?_utl_t=fb&fbclid=IwAR1zBOwizEqno3wJnDv_gJjUDvnjhNrDv4g10QIvirOzGeBZhrwQ1zbyFv8


Поділитись на Google Plus

Автор zalmisto@gmail.com

0 Коментарів:

Дописати коментар